onsdag 5. mai 2010

Kriminaliteten i samfunnet





Jeg vet det skjer veldig mye kriminalitet rundt i verden. Hele tiden, men jeg kan ikke si jeg vet noe om hva som skjer her. Grunnen til det er at du sjelden opplever kriminelle hendelser i hverdagen, du får helst vite det i avisen eller på tv litt tid etter. Mediene kan fremstille kriminaliteten som skjer på en større og verre måte enn det egentlig er, for å tiltrekke oppmerksomhet fra lesere.
I følge ssb.no har voldskriminalitet økt med 2000 hendelser, ifra 2004 til 2008.
Vis det skjer noe alvorlig kriminalitet, er det helst i storbyene som Oslo og i utlandet.
Det er mye mer alvorlig vis det skjer noe kriminelt i USA for eksempel, enn her i Norge fordi det ikke er alle som har forsikring der.
Man får servert veldig mye vold via nyhetene hver dag og det kan påvirke oss til å tro at verden er full av vold, men er den det? Egentlig ikke. Fordi en nyhetssending er en stor samling av alle slike saker som blir vist på en gang, men i selve helheten, er det ikke så mye vold som vi kanskje tror.
Jeg selv tror at det er ekstremt mye mer vold nede i Irak og USA, istedenfor Norge.

Kilde:
http://www.ssb.no/lovbruddo/

1 kommentar:

Svend Vetle sa...

Åjada :) Mye bra filosofi her :P Litt som et essay ;) Det er en del vold i verden... Men ikke her vi bor. Vi har det så godt at vi betrakter et slag i tryne som grov vold. Som du sier skjer det mye vold i USA. I USA skjer det groteske saker hver dag. USA er et mye større land med MYE mer folk og da er det vanskelig å holde styr på alle sammen. Det har alltid vært vold i verden og slik kommer det nok alltid til å være, med mindre Jesus av en eller annen grunn frelser alle på jorda og alle blir glade i hverandre :P Mennesket er som et dyr. Vi vil ha vårt eget territorium og viss det kommer noen og "snuser", stempler vi fyren som en fiende. Vold i verden er som en sport. Fotball skjer hvor fotball skal skje, det samme gjelder vold, bare at det ikke er så mye media i volden som i fotball. Noen unntak, Irak og voldelig hendelser rundt om kring. Det skjer mye mer som ikke kommer frem i lyset, som trafficking. I bunn og grunn kommer det an på hvor du bor. Det er det som bestemmer hvordan akkurat DU opplever vold.